Kunst in Veerewww.kunstinveere.nl  

website met alle in Veere werkende kunstenaars, links naar galeries en ateliers

Zeeuws Textiel Collectief – zeeuwse textielkunst groep opgericht in 2011  www.zeeuwstextielcollectief.kunstinzicht.nl   Met Tini van Bebber, Etuschka Benschop, Nelie Zoetemeijer, Willeke van der Stel, Corry Loogman, Judy Hooymeyer. Exposities o.a. in de Abdij Middelburg, GalerieGerritse Middelburg, HAWAR Oldeberkoop, Bunder Kunst ‘sHeer Arendskerke

Veers Oogenblik : Samenwerkingsproject van Riet van Schaik (schilderijen en keramiek), Femke van den Berg (keramiek) en Marijke Leertouwer (assemblages)

In januari 2020 is het collectief “Veers Oogenblik” opgericht, 3 kunstenaars uit Veere hebben zich verenigd met als doel: gezamenlijk exposeren, jaarlijks een kunstwerk maken met een Veers tintje en zich profileren als hedendaagse Veerse kunstenaars. Het kunstwerk van 2020 was de Hoogaars, een typisch Zeeuwse platbodem.In 2021 heeft de Hoogaars van Veers Oogenblik een half jaar in de Alma Oakes zaal in het museum de Schotse Huizen gestaan. Veere van toen en nu zijn verbonden in en door de Hoogaars, de VOO20 gedoopt.

CBK  Centrum Beeldende Kunst Zeelandwww.cbkzeeland.nl.nl

@