Kunst in Veerewww.kunstinveere.nl  

website met alle in Veere werkende kunstenaars, links naar galeries en ateliers

Zeeuws Textiel Collectief – zeeuwse textielkunst groep opgericht in 2011  www.zeeuwstextielcollectief.kunstinzicht.nl   Met Tini van Bebber, Etuschka Benschop, Nelie Zoetemeijer, Willeke van der Stel, Corry Loogman. Exposities o.a. in de Abdij Middelburg, GalerieGerritse Middelburg, HAWAR Oldeberkoop, Bunder Kunst ‘sHeer Arendskerke

Veers Oogenblik : Samenwerkingsproject van Riet van Schaik (schilderijen en keramiek), Femke van den Berg (keramiek) en Marijke Leertouwer (assemblages)

In januari 2020 is het collectief “Veers Oogenblik” opgericht, 3 kunstenaars uit Veere hebben zich verenigd met als doel: gezamenlijk exposeren, jaarlijks een kunstwerk maken met een Veers tintje en zich profileren als hedendaagse Veerse kunstenaars. Het kunstwerk van 2020 was de Hoogaars, een typisch Zeeuwse platbodem.In 2021 heeft de Hoogaars van Veers Oogenblik een half jaar in de Alma Oakes zaal in het museum de Schotse Huizen gestaan. Veere van toen en nu zijn verbonden in en door de Hoogaars, de VOO20 gedoopt.

NoRush Collectief   https://no-rush-collectief.jouwweb.nl/

No Rush is een mixed media collectief dat in 2022 is opgericht. De kunstenaars van No Rush komen uit verschillende kunstdisciplines en werken met verrassende mixed media technieken en ongebruikelijke materialen. Met onze groep willen wij bevlogen en prikkelende exposities lanceren. Wij zijn trots om onze eerste tentoonstelling te presenteren in Kunsthuis Veere. Deze tentoonstelling heeft van ons de titel ‘Peepshow!’ meegekregen. De kunstenaars hebben dit thema vanuit verschillende perspectieven benaderd. Soms heel letterlijk, soms met een knipoog en soms op een wijze die stemt tot nadenken. We denken op deze manier een gevarieerde tentoonstelling te hebben neergezet, die voor een groot publiek toegankelijk is. Peepshow!’ wordt samengesteld en gemaakt door Marijke Leertouwer, Alexandra Drenth, Fransje Smit, Irma Frijlink, Mathilde Hemmes, Marjolein Burbank en Flox den Hartog Jager.

CBK  Centrum Beeldende Kunst Zeelandwww.cbkzeeland.nl.nl

@